Mšené-lázně Fórum všeho lidu

neděle 12. října 2014

Informace z UPPI - školské rady

Vážení spoluobčané,
v mezi-období volby nového starosty, a rovněž těsně před řádným konkurzním řízením na ředitele základní školy ve Mšeném, vás jistě bude zajímat co se v naší škole nového stalo.
Je toho asi mnoho, ale bohužel, podle posledních zpráv bylo zakázáno jakékoliv "vynášení" jakýchkoliv informací mimo tento ústav na veřejnost (mezi občany). 
Vzhledem k tomuto opatření se toho zřejmě "ven" opravdu mnoho nedostane a tak nezbude, než si domýšlet co asi se tam zajímavého děje a po informacích pátrat. Jedním z pramenů, kde lze tyto informace načerpat, by mohl být webový portál vytvořený za účelem přímé komunikace rodičů s školskou radou formou online dotazů s následnými okamžitými odpověďmi na zadané otázky.
Tímto způsobem jsou rodiče žáků, zastupitelé a občané vůbec zásobováni nejčerstvějšími informace ze školy a současně získají prakticky okamžitou odpověď no to co je zajímá. 
http://www.zsmsene.cz/skolska-rada



1 komentář:

Bohužel odkaz připomínek nefunguje tak jak by měl, nedaří se nám online vznášet dotazy, abychom následně dostali odpověď ... možná že se tento doplněk na webu teprve připravuje...a děkujeme za něj moc už předem !
Nebo snad není žádoucí abychom se online ptali ?
Každopádně díky za veškeré čerstvé informace ze školy
http://www.zsmsene.cz/pripominky-rodicu


6 komentářů:

  1. Bohužel odkaz připomínek nefunguje tak jak by měl, nedaří se nám online vznášet dotazy, abychom následně dostali odpověď ... možná že se tento doplněk na webu teprve připravuje...a děkujeme za něj moc už předem !
    Nebo snad není žádoucí abychom se online ptali ?
    Každopádně díky za veškeré čerstvé informace ze školy

    OdpovědětVymazat
  2. Podoba webových stránek vznikla za ředitelky paní Filipové, která se snažila školu více otevřít komunikaci s rodiči a veřejností. Bohužel to zásahem pana Bíži nestihla, stejně jako řadu dalších pozitivních změn a úprav. Naopak, některé její aktivity byly po nástupu nového vedení okamžitě revokovány.
    Aktuálně je na komunikaci školy s veřejností ze strany radnice a ředitelny pohlíženo jako na něco zcela nežádoucího, zbytečného a obtěžujícího. Rodiče to také dostávají patřičně najevo.
    Ke školské radě - dokážete si představit, že za současného složení v čele s paní Bížovou a Jarošíkovou je možno prosadit nějaký smysluplný požadavek směrem ke zřizovateli? Například vypsání řádného konkursního řízení na ředitele?
    Doufám, že noví členové zastupitelstva se budou o dění v tomto druhém největším zaměstnavateli v obci aktivně zajímat. Stejně tak je třeba, aby se zapojovalo více rodičů. Jinak si tam vládnoucí trio bude stále dělat co chce a ve škole to podle toho bude vypadat.

    OdpovědětVymazat
  3. bylo by dobré kdyby se našel nějaký dobrovolník,který by paní hospodářce udělal šablonu na jídelní lístek,to co tam mají teď je zmatek nad zmatek.když už se konečně v úterý dostane i do školky,aby si ho mohli přečíst rodiče tak se v tom nevyznajíPřipádá mi to jako na schvál,otravojute s jídelákem?tak vám ho dám a vy se v tom vznejte.
    Svačina
    Oběd
    Polévka: Slepičí polévka s nudlemi
    Hlavní chod: Karbanátek smažený ,Vícezrnná bulka, vajíčková pom.,,brambory vařené,čaj, ml.koktejl, jablko,zeleninový salát
    Přesnídávka

    OdpovědětVymazat
  4. A jako super kousek páteční čočka s chlebem. To by Polhreich koukal, panečku. Co je to za výživového poradce, který jim radí takové dobroty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to byla bomba,myslím,že spousta rodičů ani svým dětem,hlavně ze školky nevěřila,když ji řekli co měli k obědu a vůbec se nedivím i dospělí tomu těžko uvěří.

      Vymazat
  5. Myslím, že bychom se měli více zajímat o kvalitu a způsob výuky na zdejší škole, děti si nakrmíme doma.

    OdpovědětVymazat