Mšené-lázně Fórum všeho lidu

středa 17. září 2014

Blýská se na lepší časy - Mažňak nemusí Stínadla získat bez boje

Dle počítadla a grafů návštěvnosti není již pochyb o tom, že účel těchto stránek, dát všem  občanům k dispozici svobodnou zónu, kde mohou diskutovat o všech problémech s kterými se v obci Mšené-lázně a jejím okolí potýkají a také si vyměňovat bez cenzury svoje názory, se splnil.
Pod různými články reagovali anonymní i neanonymní autoři pozitivními, nebo negativními komentáři. Rozvíjeli dané téma a nebo popisovali konkrétní problémy které vás „tíží“.
Vzhledem k tomu, že návštěvnost stránek prudce vzrůstala den ode dne, plyne z toho, že stejně tak intenzivně stoupal postupně i váš zájem o články a komentáře zde uveřejňované.
S trochou nadsázky lze tedy říci, vycházíme-li z čilé komunikace a množství vašich komentářů, že  forum KHM se bezesporu zasloužilo o vzrůst zájmu vás všech o veřejné dění v obci Mšené-lázně a jejím okolí – a to je dobře.
A dokonce, dle některých komentářů a příspěvků zde, se teprve touto cestou dostala k občanům a zastupitelům celá řada informací o kterých buď vůbec nevěděli, a nebo o nich měli jen potuchu. Jak by také ne, když i samotní zastupitelé nejsou plně poinformováni o tom, co se právě v obci děje a nebo teprve bude dít … viz konkurz na ředitele ZŠ apod. L
Tyto stránky tedy nejen doplňovali, ale v mnohém i „suplovali“, oficiální Obecní zpravodaj.
A to je myslím škoda.
Na druhou stranu zmiňovaný vzrůstající zájem o veřejné dění v obci přinesl svoje ovoce.
Ač jsme se při zrodu těchto stránek obávali, že „Mažňák s Bratrstvem kočičí pracky ovládne Stínadla bez jakéhokoliv boje či náznaku odporu slušných a poctivých Vontů“, můžeme s radostí konstatovat, že tyto obavy se již navždy rozplynuly.
Právě neutuchající zájem o vše co se tu na stránkách psalo v občanech probudilo odvahu a sílu se postavit léty „zavedeným“ systémům, kdy se před demokratickými volbami již „porcuje medvěd“ a každý ví na 110%, kterou porci dostane J
Navzdory těm, kteří za účelem zisku „křesla“ kandidují pod „marťany“ a „ufony“, jen aby posílili tu jednu jedinou, a tedy zákonitě asi i správnou, stranu … vždyť to známe z historie!
Jenže, když je něco jednobarevné – je to „unylé“
Ba co hůře, Ti co v takové mono-modré straně jsou ještě hájí názor, že ostatní strany jsou jen přítěží a komplikují „průchod“ zákonů … že bez nich by bylo lépe.
A tak nač volit…rovnou odsouhlasit „dědičné právo“ na trůn – funkci a bylo by.
Ušetřilo by se za „zbytečné“ volby; a navíc - království také fungují, tak co J
Ukázalo se, že opravdu ta naše minulá vláda se tak nějak „svým způsobem“ a „chováním“ blížila čím dál tím více k feudální společnosti … možná to měl být i konečný cíl; modrá barva – modrá krev, kdo ví?
Naděje ale nezemřela a zjevně si občané opravdu přejí se více podílet na chodu obce, než tomu bylo dosud.
Ať už je to proto, že by jako dobří řemeslníci v milionových zakázkách též něco rádi pro obec udělali, a nebo z jiných důvodů, jsou tu a jsou odhodláni pro změny něco obětovat a udělat – a to je víc než dobré; je to velmi povzbuzující.
Obec se tak v letošních volbách poprvé po dlouhé době má šanci dostat do rukou lidí kteří prosazují volební program vycházející vstříc v maximální možné míře spravedlivě a stejně všem.
Současně ani jedna z těchto nově vzniklých stran, a to je myslím rovněž důležité, se nebude bránit spolupráci s kýmkoliv, kdo bude mít konstruktivní návrhy a připomínky.

Vážení přátelé, než vám představím ty „Tři rytíře“, kteří se vydali „trnitou“ cestou za záchranu „Království českého“, dovolte abych zde ocitoval text, který by měl připomenout o co vlastně v letošních komunálních volbách půjde …



Ať mír dál zůstává s touto krajinou.
Zloba, závist, zášt, strach a svár,
ty ať pominou, ať už pominou.
Teď když tvá ztracená vláda věcí tvých
zpět se k tobě navrátí, lide, navrátí.


Z oblohy mrak zvolna odplouvá
a každý sklízí setbu svou.
Modlitba má ta ať promlouvá k srdcím,
která zloby čas nespálil
jak květy mráz, jak mráz.

Ať mír dál zůstává s touto krajinou.
Zloba, závist, zášt, strach a svár,
ty ať pominou, ať už pominou.
Teď když tvá ztracená vláda věcí tvých
zpět se k tobě navrátí, lide, navrátí.




„Tři rytíři Mšenští“


I.)                 Ing. Pavel Adam  - info. osobně



Děkuji za vaši stálou přízeň!
KHM

Žádné komentáře:

Okomentovat